Unna dig en minnesvärd upplevelse

Boka ridtur

Våra ridturer

Angående Corona/Covid-19

På Lappdals Islandshästar gör vi allt vi kan för att du ska känna dig trygg som kund när du vistas hos oss.

Våra kunders och medarbetares säkerhet är högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av Coronaviruset noga följt händelseutvecklingen. Vi fortsätter noga att följa information från myndigheter och vidtar alla nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer och tillämpar dem i vår verksamhet.

Ridskola och Turridning håller fortsatt öppet!

All verksamhet sker utomhus. Samling, ridning och fikapauser efter turerna.Vi använder oss av uteboxar och utespiltor för att göra iordning hästarna.

Följande gäller för er kunder

Har du förskylningssymptom stanna hemma avboka ridningen
Hosta i armveck
Tvätta händer ofta
Undvik röra ögon,näsa och mun
Mejla tina@lappdal.se vid frågor

Turridningen sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom både ridunderlag och natur skiftar. Vi har hästar för ryttare på olika nivåer. Vi har lugna hästar till ovana ryttare och hästar för mer rutinerade ryttare.

Viktgräns: Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 85 kg.

Åldersgräns: 9 år. Man ska klara av att ta emot instruktioner. (Vi kan göra undantag för barn som är 8 år och har ridit minst ett år på ridskola).

Upplägg
Vi samlas den tid som ni har bokat.
Efter att ha hämtat och gjort iordning hästarna med vår hjälp, leder vi ut hästarna till en inhägnad bana för en kort introduktion. Vi hjälper er att ställa in utrustning ,visar hur ni ska sitta upp och sitta i sadeln.
Alla rider en liten stund på ridbanan så att ni får prova på de olika gångarterna. Därefter ger vi oss ut i på tur i en underbar Roslagsnatur.
Efter ridturen hjälper ryttarna till att ta av sadlar och tar hand om häst och sköljer bett.

Följande turer finns tillgängliga:

Turridning 2 timmars tur inkl. fikapaus (Kaffe, te, saft & bullar). Pris 590 kronor/person, barn och ungdomar upp till 18 år har 50 kr rabatt. Ridskole elever har 50 kr rabatt. På 2 timmars tur är det 11/2 timmes effektiv ridtid + 30 minuters kaffepaus som vi oftast tar när vi kommer tillbaka till stallet. Beräkna extra tid hos oss från juni då vi hämtar och lämnar hästar i deras beteshagar. Ofta rider ni som vill barbacka tillbaka till beteshagen. Ta gärna med något att äta eftersom ni är hos oss länge.

Halvdagstur 3 timmar inkl. lättare lunch. Pris 890 kronor/person. Beräkna extra tid hos oss från juni då vi hämtar och lämnar hästar i deras beteshagar. Ofta rider ni som vill barbacka tillbaka till beteshagen.

Turridning 3,5 timmar med lunch på Dommarudden. Pris 1050 kronor/person. Vi rider genom skogarna och stannar vid Dommarudden för att äta en god hemlagad lunch samt kaka och kaffe. När vi serveras lunch får hästarna en välbehövlig paus. Beräkna extra tid hos oss från juni då vi hämtar och lämnar hästar i beteshagarna. Ofta rider ni som vill barbacka tillbaka till beteshagen.

Turridning 2 dagar. Pris 2350 kronor/person. Första dagen rider vi 3-timmars tur inkl. enklare lunch. Man bor, äter middag och frukost på Domarudden. Dag 2 rider vi en 2-timmars tur inkl. fikapaus.

Våra turridningsdagar.

Nu rider vi turer varje helg, helgdag och onsdag eftermiddagar. Från 21/5 har vi turridning varje dag fram till 31/8. Hittar du inte den tur du önskar eller om det saknas någon plats mejla tina@lappdal.se

Vi gör allt för att ridturen ska ske så säkert som möjligt. Om olyckan skulle vara framme har vi kundolycksfallsförsäkring. Det bästa är dock att ha en egen bra försäkring. All ridning sker på egen risk. Hästar är levande individer som reagerar på yttre omständigheter.

Bokning.

Bokning av turridning sker genom Boka direkt knappen nedan.

Saknas någon plats till er grupp? Vill ni rida en annan tur än den som erbjuds den dag ni vill rida? Mejla tina@lappdal.se

Boka ridtur

Avbokning.

Om ni får förhinder måste avbokning ske senast 7 dagar innan turridnings tillfället. Om avbokning sker senare debiteras hela beloppet för de som avbokar. Vid sjukdom får den som är sjuk rida igen vid ett senare tillfälle med 50% rabatt (detta gäller endast den sjuke). Läkarintyg kan begäras.

Betalning.

Vi ser helst att ni betalar i förskott i samband med bokningen på PG 4815792-9. Skriv turridning, namn, adress och vilket datum ni har bokat på betalningen.

Det finns även möjlighet att betala via Swish 123 303 6522 då ni kommer, eller kontant.

För att undvika smittspridning mellan olika stall uppmanar vi alla som kommer till Lappdal att ha kläder som man inte använder i andra stall eller tvätta kläder innan man besöker oss. Inga atiraljer, borstar etc får tas med som använts i andra stall.

Utrustning/kläder: Lämpliga skor med liten klack, kläder efter väder samt långbyxor för att undvika skav.

Övrigt: Du får själv vara med att göra i ordning och sadla din häst så ni lär känna varandra, efter turen får du sadla av din häst och ge den mat. Räkna med det i tidsplaneringen så er dag inte blir stressig.

Nätverksridning

Inom gruppen Nätverksryttare finner du allt från män och kvinnor som bokat sexton gånger uteritt, varje torsdagkväll för ett reducerat pris till de som bokat åtta gånger varannan torsdag kväll för uteritt. Ritten sker i norra Åkersberga vilket ger oanade möjligheter att uppleva islandshästens alla positiva och unika egenskaper eftersom ridunderlag och natur skiftar. Så länge det är ljust rider vi i skogen. När mörkret lägger sig under vår ridtid övergår vi till att rida på de av kommunens fina ridvägar som är upplysta. Efter ridningen sitter vi i en varm kaffestuga och dricker kaffe/te. Våra islandshästar klarar av att bära ryttare som väger max 90 kg. Vid nätverksridning rider vi c:a 1.5 timmar.

Tid och datum: Nätverksridning torsdagar 19.30

Rehabiliteringsridning.

Tina von Dardel är leg. sjuksköterska med mångårig erfarenhet av arbete med stroke patienter och patienter inom fysisk rehabilitering. Rehabiliteringsridningen är till för dig som genomgår lättare rehabilitering efter fysisk skada/sjukdom. Målet är att ge dig chans att utveckla styrka, balans och rörelseförmåga genom ridning på de lugna och vänliga islandshästarna. Medan du rider kan medföljande sällskap som eventuellt dröjer sig kvar dricka medhavt kaffe/te i den uppvärmda kaffestuga med utsikt över ridvolten. Under soliga vårdagar har vi en skyddad plats i söderläge för den soltörstande.